”A doua Înviere” sau ”Învierea Mică”, în prima zi de Paști la Biserica "Sf. Treime" din Băhrinești !



”A doua Înviere” sau ”Învierea Mică”, în prima zi de Paști la Biserica "Sf. Treime" din Băhrinești !
Cel mai mare concurs de ciocnit ouă, la Parohia "Sf. Treime" din Băhrinești, regiunea Cernăuți,
În acest avut loc cea de a doua ediție a concursului ciocnit ouă, de sfintele Pasti.
În prima zi după Învierea Domnului, Biserica „Sfânta Treime” din localitate a găzduit un concurs de ciocnit ouă, organizat cu multă pasiune și entuziasm de către comunitatea parohială din zonă. Toți participanții au fost îmbrăcați în costume populare românești, arătând astfel respect și mândrie pentru valorile culturale și tradițiile strămoșești.
Slujba de „Învierea Mică”, în prima zi de Paști, a fost săvârșită de preotul paroh Constantin Ciobotari și secretarul parohial – preotul Damian Ciobotari, iar după asta s-a dat startul competiției de ciocnit ouă. Participanții au venit pregătiți cu ouă colorate și cu multă încredere în forțele proprii.
În timpul concursului, atmosfera a fost una plină de veselie și bucurie, iar când a venit momentul anunțării învingătorilor, emoțiile au atins cote maxime. Cei mai pricepuți în arta ciocnirii ouălor au fost răsplătiți cu icoane, sfinte scripturi și premii bănești, iar toți participanții au plecat acasă cu amintiri frumoase și cu zâmbete pe buze.
Organizatorii evenimentului au făcut tot posibilul ca acest concurs să fie o reușită, iar participanții să se simtă cât mai bine. De altfel, acest eveniment a fost un prilej de a aduce comunitatea împreună, de a celebra tradițiile de Paști și de a se bucura de momente de neuitat alături de cei dragi.






















































Comentarii