Bustul lui Regele Carol al II - lea al României descoperit într-un subsol din orașul Cernăuți






Voluntarii din Cernăuți au descoperit în timpul efectuării curățeniei la un subsol dintr-o curte din centrul orașului, bustul Regelui Carol al II-lea al României. Acest lucru a fost anunțat pe Facebook de Katerina Ponomariova, președintele organizație „Mișcarea de Voluntariat din Bucovina”.

„Atunci când răscolești prin gunoi — fii pregătit să descoperi multe lucruri interesante. Coteț pentru câine, sticle de diverse forme și dimensiuni, tablă veche reprezentând o reclama la bere… Și bustul Regelui Carol al II-lea al României”, a scris Katerina Ponomariova, publicând totodată fotografii cu obiectele descoperite. Ele au fost găsite pe teritoriul centru de voluntariat pe care ea îi coordonează.
Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Unii au propus ca bustul lui Carol al II-lea să fie predat muzeului Regional Etnografic din Cernăuți, iar alții să fie vândut anticarilor români și totuși vă ocupa un loc de cinste în Muzeul Regional Etnografic din Cernăuți (strada O. Kobîleanska, 28).

Acest lucru în mare parte se datorează drd. Vladimir Acatrini, președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni.


 BucPress.









Comentarii