Comemorarea lui Canstantin Isopescu-Grecul la Cernăuți – 150 ani de la naștere.


    Duminică, 31 Ianuarie, în inima bătrânei urbe cernăuțene a avut loc o manifestare comemorativă dedicată împlinirii a 150 de ani de la nasterea lui Constantin Isopescu-Grecul (1871 - 1938). Slujba de pomenire în memoria regretatului jurist, politician, jurnalist, profesor și rector al Universității din Cernăuți a avut loc la Cimitirul creștin din orașul de pe Prut. Inițiatorii manifestației au fost Vladimir Acatrini, preşedintele Societăţii Bibliotecarilor Bucovineni și Alexandru Muntean, președintele Asociației sportiv-culturale „Ștefan cel Mare și Sfântˮ, Marin German și Vitalie Zegrea Centrul Media BucPress.

Canstantin Isopescu-Grecul

        Slujba de pomenire a fost oficiată de părintele Cristofor Gabor de la capela mitropolitană, la care au participat câţiva reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Cernăuţi: Sergiu Barbuța, presedintele Societați Culturale „Valea Prutuluiˮ, Dragoş Olaru, arhivist și publicist, Vasile Rauț  preşedintele Societăţii „Golgota” a românilor din Ucraina, Mihai Grosu, jurnalist-fotograf, George Ungireanu, poet, Alexandru și Andrei Cucirca și alți.
        Câteva cuvinte despre marele cărturar bucovinean au rostit: Dragoş Olaru, Alexandru Muntean, Acatrini Vladimir, Marin German.


Fodo & Video: Sergiu Barbuța, BucPress TV










Comentarii