Hramul Bisericii Adormirii Maicii Domnului din satul Movila "Protopopiatul Herței" - 15.08.2019




Hramul Bisericii Adormirii Maicii Domnului din satul Movila, Prototopiatul Herței, Paroh - părintele Igor Andronachi și sfințirea Clopotniței, construite cu sprijinul gospodarilor din acest sat frumos, cu oameni credincicoși și iubitori de limba maternă și tradiții . 


Ploaia tiorențială nu i-a încurcat pe enoriași să asculte cu evlavie Liturgia în prezența Înaltului oaspete - Mitropolitul Meletie al Cernauților și al Bucovinei. S-au rugat pentru pace și sănătate și numeroșii preoți din regiunea Cernăuți, precum și din Republica Moldova... O sărbătoare însemnată pentru acest sat din Ținutul Herței, care a dovedit, că dacă este credință și dragoste față de Dumnezeu,față de apropiați,atunci se pot face lucruri mari !

Doar uniți în gânduri și fapte vom putea trece peste toate încercările grele ! Respect tuturor movilenilor. Respect Parohului Igor Andronachi, care în pofida vărstei ,,fragede,,(este cel mai tânăr Preot din reg. Cernăuți) a știut cum să unească oamenii pentru a făuri lucruri folositoare, ce vor rămâne urmașilor noștri ! RESPECT !

Doar uniți în gânduri și fapte vom putea trece peste toate încercările grele ! Respect tuturor movilenilor ...respect Parohului Igor Andronachi, care în pofida vărstei ,,fragede,,(este cel mai tânăr Preot din reg.Cernăuți) a știut cum să unească oamenii pentru a făuri lucruri folositoare, ce vor rămâne urmașilor noștri ! RESPECT !!!


                                                                                                                                   Vasile Rauț 




































































































Comentarii