Spectacolul „Așa-i datina la noi”. - 15.12.2018


În data de 15 decembrie interpretul bucovinean Ilie Caraș a organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Consulatul General al României la Cernăuți și Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” spectacolul „Așa-i datina la noi”.
Evenimentul cultural a avut loc la Palatul Academic din Cernăuți. Alături de interpretul Ilie Caraș, originar din satul Ropcea, raionul Storojineț, care a obișnuit cernăuțenii cu organizarea unor evenimente culturale de anvergură, au bucurat publicul îndrăgit de folclorul românesc Sofia Vicoveanca, invitat special, Radu Ciordaș, Nicolae Datcu, Daniel Pop, Oana Tomoiagă, Alexandra Dan, Loredana Călin, Ansamblul folcloric „Izvoraș”, Ansamblul „Plaiurile Pojorâtei”, spectacolul fiind prezentat de actrița Adriana Trandafir.
Evenimentul folcloric a avut loc în contextul lansării de către Ilie Caraș a CD-ului „Așa-i datina la noi”, întâmpinat sărbătorește de românii din regiunea Cernăuți. Publicul spectator a fost încântat de melodii de suflet, de colinde, de dialoguri sincere cu oaspeții Bucovinei istorice. Ansamblul entofolcloric „Izvoraș” din Ropcea, coordonat de Victoria Costinean, a oferit cernăuțenilor colinde culese în nordul Bucovinei, prezentând adevărata bogăție a respirației românești din Țara de Sus a Moldovei.
Un mesaj de sărbătoare a fost rostit de consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, care a felicitat românii din regiunea Cernăuți cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Împreună cu consulul Ionel Mitea, șefa misiunii diplomatice românești acreditate la Cernăuți a oferit cadouri copiilor români prezenți în sala de spectacole din partea Consulatului General al României la Cernăuți.
BucPress TV și Radio Cernăuți vor difuza în curând un amplu reportaj de la spectacolul „Așa-i datina la noi”, care va include, printre altele, interviuri și urări de bine adresate românilor din Cernăuți de către Ilie Caraș, Sofia Vicoveanca, Radu Ciordaș, Nicolae Datcu, Daniel Pop, Oana Tomoiagă, Alexandra Dan, Loredana Călin, Victoria Constinean și membrii ansamblului „Plaiurile Pojorâtei”.

                                                                                                 Agenția BucPress





























































































































































































































Comentarii