Ziua satului Pătrăuții de Jos, regiunea Cernăuți - 28.08.2018.



La 28 august curent, de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, sărbătorită pe stil vechi de creștinii ortodocși, locuitorii din Pătrăuții de Jos, raionul Storojineț, au marcat ziua satului.
Această zi i-a adunat pe toți sătenii la un loc, fiind un bun prilej ca ușile caselor să fie lăsate larg deschise, pentru ca oamenii să-şi ureze bunăstare şi să lase toate momentele mai puţin plăcute ascunse undeva în întuneric, astfel, încât lumina şi duioşia să pună stăpânire pe sufletul omenescului.
Sărbătoarea a început la Biserica Adormirea Maicii Domnului, cu serviciul divin oficiat de un mare sobor de preoți la care au asistat o mulțime de sătenii, dar și oaspeții din satele învecinate.
Ca sărbătoarea să fie resimțită din plin, lucrătorii căminului cultural au pregătit un concert de zile mari  susținut de Ansamblul Etnofolcloric de dans popular „Mugurel”.
La ediția din acest an al sărbătorii „Ziua Satului Pătrăuții de Jos” au participat sute de localnici, fii ai satului și numeroși invitați, înalți demnitari de stat, primari ai altor localități, jurnaliști și oameni de cultură printre care: primarul Gheorghe Fedorean, Ion Popescu, fost deputat în parlamentul Ucrainei, Eleonora Moldovan Consul general al Consulatului României la Cernăuți, Ilie Popescu, doctor docent în filologie, președintele societății regionale Golgota, Aurica Bojescu, secretara Uniunii Interregionale „Comunitatea românească din Ucraina”. Doina Bojescu, redactor șef al ziarului Concordia, Vladimir Acatrini, președintele Sociații Bibliotecarilor Bucovineni – Cernăuți, scriitoarea și profesoara Eleonora Schipor, primarul comunei Mahala Elena Nandriș, directoarea căminului cultural Larisa Popescu și conducătoarea artistică Natalia Balan. etc.
Serviciul de presă al Societății Bibliotecarilor Bucovineni (Cernăuți).




































































































Comentarii