25 de ani de activitate artistică a Corului Popular „Dragoș Vodă” din Cernăuți.



În data de 2 iulie 2017  în incinta Palatului Academic din centrul regional Cernăuți a avut loc un spectacol omagial dedicat împlinii a 25 de ani de la înființarea Corului Popular „Dragoș Vodă” a Societății pentru cultura românească ”Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți.
Este un prilej de bucurie și mândrie pentru românii din acest ținut multicultural, care au o asemenea comoară – Corul Popular ”Dragoș Vodă” - cartea de vizită a Societății pentru cultură românească ”Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți (președinte – Vasile Bâcu).
Corul condus de dirijorul Dumitru Caulea a adus locuitorilor regiunii Cernăuți și oaspeților orașului un buchet de cântece populare, patriotice, corale și religioase. Piese de suflet au fost dăruite bucovinenilor și de  grupul „Fetele din Bucovina”, de coruri și interpreți din satele românești din regiunea Cernăuți.
La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Consulatului General al României la Cernăuți: Eleonora Moldovan, șef de misiune diplomatică, și ministrul consilier Ionel Ivan, care au adus felicitări și mesaje de admirație culturală acestui colectiv de creație.
Un mesaj de felicitare a fost rostit și de parlamentarul Grigore Timiș,  care a comunicat că timp de 25 de ani Corul Popular ”Dragoș Vodă” s-a afirmat ca o comoară a tuturor locuitorilor din regiunea Cernăuți.
Amintim că acest colectiv popular este foarte bine cunoscut în regiune și dincolo de hotarele ei, întrucât membrii Corului Popular ”Dragoș Vodă” participă la majoritatea festivalurilor organizate în regiune și în țară, unde sunt invitați și reprezentanții comunității românești. În ultima vreme Corul Popular ”Dragoș Vodă” este tot mai des invitat la spectacole și festivaluri internaționale în România și Republica Moldova.
                                                                                                                                                                        BucPress















































































































Comentarii