Conferința omagială prilejuită de aniversarea a 90 de ani de la moartea distinsului cărturar Dimitrie Dan parastasul de pomenire de la mormântul lui din cimitirul central din Cernăuți.




La 25 mai a.c. s-au  împlinit 90 de ani de la moartea distinsului cărturar bucovinean  Dimitrie Dan.
Cu acest prilej, conducerea Centrului cultural Român “Eudoxi Hurmuzachi” din Cernăuţi, împreună cu Mitropolia Cernăuţiului şi Bucovinei au organizat în ziua de 27 mai a.c., în ziua înmormântării lui  Dimitrie Dan o conferinţă omagială la sediul Centrului (str. Kobyleanska,9), cu începutul la ora 9.30, după care la orele 12.00 la capela episcopală a Cimitirului central s-a  sfințit cripta familială Dimitrie Dan, după reparația capitală a acesteia.
 La orele 13.30 la Biserica Sf. Arhanghel Mihail şi Gavril de la Roşa (strada Orehovskaia), unde  preotul Dmitrie Dan a fost paroh între anii 1916-1919, a fost oficiat un serviciu divin și un parastas de dreaptă pomenire a distinsului cărturar.
Au participat preoți din toate parohiile din satele cu populație majoritar românească, membri ai comitetelor bisericești, colaboratori ai mijloacelor mass-media din regiune, profesori și studenți ai Universității cernutele, absolvită de celebrul omagiat.
La manifestări au participat dl. EDMOND NEAGOE, consul la  Consulatul General al României la Cernăuţi,  domnul vice-președinte al Academiei Române,  Bogdan C. Simionescu, ș.a.
                                                                                                                               
                                         


































































































































Comentarii