Grigore Vieru omagiat la școala din Bahrinești.




Personalitatea marcantă a culturii naționale, Grigore Vieru, care va rămâne pentru totdeauna cel mai cunoscut și iubit poet de toate vârstele, ar fi împlinit la 14 februarie 2017 – 82 de ani. Maestru al cuvântului, iubitor de plai, de limbă și de neam, acesta a iubit poporul românesc până la lacrimi și și-a consacrat întreaga sa viață copiilor, îndrăgostiților, maturilor, lăsându-ne o operă monumentală, de o muzicalitate și-o frumusețe rară.
În data de 14 februarie la Şcoala medie de cultură generală din Bahrinești, raionul Hliboca, la inițiativa profesoarei de limba română Viorica Biluceac, s-a desfășurat o manifestare sufletistă consacrată poetului basarabean. Pasiunea și curiozitatea de a pătrunde în tainele operei vierene, i-a îndemnat cu mult dor pe elevii claselor a 5 - 11 să pregătească un recitat de poezii și cântece din creația poetului.
În cadrul evenimentului, directorul instituției Mihai Acatrini, citindu-l pe poetul Arcadie Suceveanu, a menționat că opera lui Grigore Vieru este mereu actuală. Datorită acesteia poetul basarabean trăiește și după moarte. Întreaga suflare românească din creația lui Vieru este foarte mult îndrăgită și apreciată de toți acei care într-adevăr prețuiesc cultura și universul poetic național.

                                                                                                                     Foto : Snezana Lazarecu.




Comentarii