Un Mărțișor în Primăvară: Mărţişor, Cupca 2019.



Un Mărțișor în Primăvară
                        
Mărțișor, Mărțișor,
                        
Fir de aur, fir de dor.
                       
Fir de dor și de lumină
                        
Din frumoasa Bucovină...

           Un frumos concert de sărbătoare au prezentat elevii de la CIE Cupca. Un concert dedicat primăverii, Zilei Mărțișorului, dar și vestitului bunic din Humulești, Ion Creangă, a cărui zi de naștere o sărbătorim tot la 1 martie.
             Mai întâi au debutat în această zi pe scena școlii elevii clasei I-îi conduși de vrednica lor învățătoare Mariana Opaeț, ajutată de tânăra practicantă, fosta noastră elevă, Ecaterina Șorodoc, aflată actualmente la practica pedagogică în școala noastră. Micuții clasei I-îi au pregătit un Flashmob dedicat sărbătorii Mărțișorului, cu lentuțe alb-roșii.
           Elevii clasei a 5-ea, îndrumați de profesoara de limba și literatura maternă, doamna Marilena Zâgrea, au pregătit un recital în proză și versuri dedicat marelui povestitor român Ion Creangă. O serie de măsuri dedicate vieții și operei domniei sale vor fi organizate pe tot parcursul lunii martie.
           Au încheiat concertul elevii clasei a 10-ea „A” și „B” cu un recital poetic dedicat Mărțișorului, recitând  versuri în limbile română și ucraineană din broșura mea, intitulată „Ți-am adus un Mărțișor”, publicată cu 5 ani în urmă, unde sunt incluse zeci de versuri  ale diferit-ori autori despre Mărțișor. În broșură sunt incluse desene și cântece.
         Toți elevii au cântat un frumos cântec dedicat primăverii, apoi au împărțit mărțișoare la profesori și lucrători.
         Atât în sala de festivități a școlii, cât și pe coridorul ei au fost amenajate frumoase expoziții cu desene, aplicații, cărți, ziare dedicate celor două evenimente deosebite de la începutul primăverii. Aș vrea să le mulțumesc elevilor școlii noastre Taisia Opaeț, Carina Alerguș, Adrian Opaeț, dar și altora pentru pregătirea unor Mărțișoare care au fost amenajate la expoziția dată, cât și profesorilor ce și-au adus contribuția.
          Frumoasa sărbătoare va continua cu pregătirea și confecționarea mai multor mărțișoare  sub conducerea învățătoarei de muncă Vera Bicer.
         În prag de Primăvară, felicităm pe toți bunii noștri profesori, părinți, elevi, susținători ai școlii, pe toți bucovinenii cu minunata sărbătoare a Mărțișorului. Pace, sănătate, prosperitate, bunătate sufletească, fericire și o dulce Primăvară.


















Eleonora Schipor profesoară, membru al Societăți Bibliotecarilor Bucovineni - Cernăuți șvicepreședinte al  filialei creștine ASCIOR – Cernăuți


Comentarii