Reprezentanții Consulatului General al României la Cernăuți, în vizită la Școala din Băhrinești




În data de 22 decembrie 2018, consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, a efectuat o vizită la Școala medie de Cultură Generală de gradul I - III din Băhrinești, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți.
La această întâlnire diplomatul român s-a întâlnit cu directorul școlii, Mihail Acatrini, precum și cu preotul paroh Constantin Ciobotari, care împreună cu elevii din sat au pregătit pentru oaspeții localității bucovinene un concert de colinde tradiționale românești.
În cadrul întrevederii, diplomatul s-a familiarizat cu activitatea și structura Muzeului istorico-etnografical familiei Mandicevschi din cadrul școlii. O relatare despre viața acestei familii, originară din satul Băhrinești, dar și despre rolul pe care l-a jucat în istoria și cultura Bucovinei, a fost făcută de șeful muzeului, drd. Vladimir Acatrini, președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni.
Aceasta este prima vizită oficială din anul 1999 a unei delegații diplomatice românești în satul Băhrinești.
Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Irina Loredana Stănculescu a oferit cadouri din partea Consulatului General al României la Cernăuți elevilor români din școala de cultură generală din Băhrinești. De asemenea, ea a scris câteva gânduri de mulțumire și încurajare în cartea vizitatorilor Muzeului istorico-etnografic al familiei Mandicevschi, fiind primul cetățean român care a făcut unele notițe în această carte. 
Consulul general al României la Cernăuți a vizitat sălile de clasă din cadrul școlii de cultură generală din Băhrinești, documentându-se despre istoria acestei instituții de învățământ, problemele cu care se confruntă și posibilele căi de soluționare a lor.
Directorului școlii Mihail Acatrini i-a mulțumit consulului general al României la Cernăuți pentru vizita întreprinsă și interesul manifestat față de învățământul și cultura românească din această zonă.

Serviciul de presă al Societății Bibliotecarilor Bucovineni








































































Comentarii