O delegație de preoți din județul Bacău, în vizită la Cernăuți

O delegație de preoți din județul Bacău, în vizită la Cernăuți

La data de 25 mai 2018, o delegație din România, formată din peste 50 de preoți și diaconi ortodocși de la parohiile din județul Bacău, au întreprins o vizită pastorală la mai multe mânăstiri și obiective religioase din regiunea Cernăuți. Delegația preoților a fost condusă de Protopopul de Moinești, părintele Costel Mareș.
Delegația română a fost întâmpinată de președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni, Vladimir Acatrini și membrii Societății „Golgota” a românilor din Ucraina.
În cadrul vizitei oaspeții din România au vizitat cele mai importante puncte de reper spiritual, istoric și cultural al regiunii Cernăuți, inclusiv Cetatea Hotinului, Mănăstirea Bănceni și fosta reședință a mitropoliților Bucovinei și Dalmației, acum sediul central al Universității Naționale „Iuri Fedkovici” din Cernăuți.
De asemenea, delegația din județul Bacău a mers la vechiul cimitir din Cernăuți unde a fost efectuat un parastas în memoria tuturor românilor - personalităților spirituale, oamenilor de cultură și victimilor regimului totalitar comunist din ținut.
Președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni, domnul Vladimir Acatrini, le-a prezentat oaspeților o descriere a activităților care se derulează la societate, captându-i atenția oaspeților din străinătate prin relatarea celor mai importante episoade din evoluția istorică a orașului.
Biroul de Presă al Societății Bibliotecarilor Bucovineni 
(Regiunea Cernăuți)




























Comentarii