Sărbătoarea "Mărțișor" ediția a XXIII - a, desfășurată în Palatul Tineretul Bucovinei, Cernăuți - 2018.



        Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți a organizat în data de 4 martie, curent tradiționala sărbătoare a primăverii „Mărțișor – 2018” (ediția XXIII-a). Evenimentul s-a desfășurat în sala Palatului „Tineretul Bucovinei” din vechea urbe bucovineană. La sărbătoare au participat colective artistice din trei țări: Ucraina, România și Republica Moldova – informează Agenția BucPress.
      Tradițional sărbătoarea a început cu apariția în scenă a Corului „Dragoș Vodă” al Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” (conducător artistic – Dumitru Caulea) și a Ansamblului Vocal „Fetele din Bucovina” (conducător artistic Luminița Demianic).
      Au apărut în scenă colective artistice din raioanele populate de români din regiunea Cernăuți: Carapciu, Pătrăuți, Ceahor, Ropcea, Dinăuți, Mahala, Ostrița ș.a. În fața publicului cernăuțean au evoluat oaspeții sărbătorii: Ansamblul folcloric „Stejărelul” din Dărăbani, coordonator prof. Mirel Dascălu, ansamblul „Învârtita dorului” din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, Republica Moldova.
     Cu un mesaj de salut și încurajare a urcat în scena Palatului „Tineretul Bucovinei” consulul general al României la Cernăuți Eleonora Moldovan, împreună cu reprezentanții corpului diplomatic.  Printre oaspeții de onoare s-a numărat și Președintele Consiliului Regional Cernăuți Ion Muntean, care pe lângă mesajul de felicitare cu sosirea primăverii, a rugat să urce în scenă alături de el fostul președinte al Societății regionale pentru cultura românească „Mihai Eminescu” Arcadie Opaiț pentru a-i înmâna cea mai înaltă distincție a Consiliului Regional „Pentru merite față de Bucovina”, cu ocazia împlinirii nobilei vârste de 70 ani.


     Mulțumită eforturilor depuse de conducerea Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi, a domnului președinte Vasile Bâcu şi vice-preşedintelui Nicolae Şapcă, românii din nordul Bucovinei au trăit momente deosebite la acest început de primăvară și în pofida gerului de afară au reușit să-și încălzească sufletele la izvorul cântecului românesc.

                                                                                                                                   BucPress
      











































































































































































































Comentarii