Comemorarea lui Constantin Mandicevschi, autorul Imnului Bucovinei ,, Cântă cucul, bată-l vina !,,




















Duminică, 1 octombrie 2017, comunitatea românească din regiunea
Cernăuți, reprezentată de istoricii și oamenii de cultură din nordul Bucovinei, au participat la o slujbă de Te Deum, prilejuită de aniversarea a 158 de ani de la nașterea lui Constantin Mandicevschi, autorul versurilor renumitului cântec popular „Cântă cucu-n Bucovina”.
Slujba de pomenire a fost oficiată la mormântul ilustrului profesor bucovinean de către părintele Cristofor Gabor, din inițiativa membrilor Societății Bibliotecarilor Bucovineni din regiunea Cernăuți, în frunte cu președintele Vladimir Acatrini.
Despre viața și activitatea profesorului Constantin Mandicevschi au vorbit istoricii bucovineni Dragoș Olaru și Dumitru Covalciuc, directorul Școlii medii din satul Băhrinești Mihai Acatrini, ziaristul Nicolae Toma, vice-președintele Societății „Golgota” a Românilor din Ucraina Vasile Rauț, diplomatul român de la Consulatul General al României la Cernăuți Edmond Neagoe  și alții.
Manifestarea s-a încheiat cu un minirecital de cântece psaltice și patriotice, prezentate de elevii Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească „Ciprian Porumbescu” din Cernăuți.
Sergiu Barbuța
Foto de autor















































Comentarii