S-au întâlnit dupa 20 de ani - 1997 - 2017.






Învăţătorii sunt misionarii veritabili care sunt trimişi
să semene lumină, să modeleze caractere,
sunt precum grădinarii care-şi
îngrijesc florile pământului.




Sâmbătă, 26 august, a fost o zi specială pentru absolvenții  din promoția 1997. Aceștia au trecut din nou pragul școlii din satul Bahrinești, la 20 de ani de la absolvire, pentru a se întâlni cu foștii profesori, pentru a depăna împreună amintiri şi pentru a se bucura de realizările anilor care au trecut.
Printre cei care s-au întors în școală, cu drag și cu emoție, se numără Gheorghe Deacon, Vera Patras, Larisa Ciornei, Vasile Lăzărescu, Vasile Patras, Afanasie Cuciurean, Afanasie Ionuța, Maria Ungurean, Maria Condriuc, Svetlana Ungurean, Alina Cojocar. La întâlnire ale absolvenților, cei care și-au revăzut colegi de clasă după mai mulți ani, au avut parte de zâmbete,  voie bună, dar și lacrimi de emoție. Amintirile anilor de școală i-au reunit din nou.

       Cei mai mulți dintre profesorii care au predat la această generație au răspuns invitației de a se întâlni cu foștii elevi, fără catalog şi fără note. Absolvenții din 1997 au vizitat muzeul școlii. Toți profesorii promoției 1997 au fost întâmpinați cu flori și au primit din partea organizatorilor câte un cadou origina, dar absolvenții au primit  câte o epigramă.

       De menționat că unii dintre participanți nu s-au dat în lături să parcurgă un drum lung pentru a-și revedea foștii colegi, venind la întâlnire tocmai din Franța și Italia. «Întâlnirea cu colegii după 2 decenii de la absolvire m-a emoționat și m-a bucurat foarte mult. Chiar dacă “ne-am schimbat puțin”, am putut reînnoda rapid firul amintirilor și am avut senzația că ne-am despărțit abia ieri. Mulțumesc din suflet colegilor  pentru efortul organizării. Îmi doresc mult să ne revedem și în anii ce vin, chiar și cu cei care anul acesta au lipsit motivat, căci timpul trece repede și  ireversibil», a declarat una dintre fostele absolvente.

         Pentru școală absolvenții 1997  au lăsat un frumos  cadou material, pentru care direcția școlii le aste recunoscătoare.

         Este de menționat faptul, că mulți din absolvenții 1997 tot timpul  ajută școala în pregătirea de noul an școlar, în deosebit Gheorghe Deacon, Afanasie Cuciurean, Larisa Ciornei, Vera Ignatescu...Seara s-a încheiat cu o petrecere la un restaurant.
















































































































































Comentarii