Deschiderea celei de a 20-a ediție a Iarmarocului de Sânpetru - 08.07.17.

La Cernăuți a avut loc deschiderea oficiala a Iarmarocului de Sânpetru. Potrivit Agenției ACC, în fața Primăriei s-au adunat o mulțime de locuitori și oaspeți ai centrului regional care au asistat la începutul desfășurării marelui târg bucovinean.
În mod tradițional, ceremonia de deschidere a început cu scoaterea drapelului orașului Cernăuți și cel al Ucrainei, precum și cu intonarea imnului național. În același timp, la dispoziția celor prezenți a avut loc un spectacol simbolic al etniilor care locuiesc în capitala Bucovinei.
Festivitatea dedicată sărbătorii „Iarmarocul de Sânpetru” a continuat în Parcul central „Taras Șevcenko”.
Inaugurarea evenimentului a avut loc pe scena de lângă fântâna arteziană, odată cu sosirea participanților care s-au deplasat în mod solemn pe arterele principale ale centrului regional.
Primarul Oleksii Kaspruk a ținut să-i felicite pe oameni cu această sărbătoare tradițională, dorindu-le cât mai multe bucurii, fericire, sănătate, însoțite de strămoșească urare „La mulți ani!”.
Conform tradiției edilul orașului Cernăuți i-a înmânat copiilor ghiozdane și rechizite școlare, apoi a urmat un concert de muzica folclorică.

                                                                                                                       Libertatea cuvântului















































































































































Comentarii