„Dialogul inimilor” – spectacol folcloric româno-ucrainean la Cernăuți - 23.06.17.
La 23 iunie, în orașul Cernăuți, avut loc un spectacol folcloric româno-ucrainean sub genericul „Dialogul inimilor”, susținut de două ansambluri etnofolclorice „Fetele din Bucovina” al Societății pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” și „Bucovinocica” de la Catedra de Muzică a Universității naționale „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, ce sa desfășurat în Cafeneaua “București”.
Între cele două colective, conduse de Luminiţa Demianic si Iarina Vyshpinska s-au stabilit frumoase relații de colaborare, fiecare având în repertoriul său cântece românești și ucrainene.
În afară de cântecele interpretate de cele două ansambluri vocale etnofolclorice, în programul spectacolului au fost incluse și cântece populare românești și ucrainene, interpretate de cunoscuții soliști vocali bucovineni Irina Stîţi, Gheorghe Posteucă, Taia Strugaru și Dumitru Caulea.
Printre cei prezenții sau  numărat Mihai Gherman din partea Consiliului Regional Cernăuți, și Edmond Neagoe, consul la Consulatul General al României la Cernăuți.

Comentarii