Grigore Crigan un dialog sincer și constructiv cu studenții români de la Universitatea Națională din Cernăuț.

În data de 10 mai 2017, la Catedra de Filologie Română și Clasică din cadrul Universității Naționale „Iuri Fedkovici” din Cernăuți, scriitorul cernăuțean Grigore Crigan a avut un dialog sincer și constructiv cu studenții români din zonă pe marginea „Cărții zoriștilor” - apariție editorială, care prezintă cititorilor informații despre literații unui cotidian de limbă română – „Zorile Bucovinei”, confruntați cu vicisitudinile istoriei de-a lungul a 75 de ani (1941-2016) - notează BucPress.
Despre cartea lui Grigore Crigan au vorbit conf. univ. dr. Lora Bostan (gazda evenimentului cultural), Vasile Tărâțeanu, membru de onoare al Academiei Române, Doina Bojescu, redactor-șef al publicației „Concordia”. Vorbitorii au menționat  că această apariție editorială este o lucrare care reflectă istoria și munca jurnaliștilor de la un ziar de limbă română, o carte care trebuie citită. Au fost prezentate și alte cărți ale domnului Grigore Crigan.
Studenții au demonstrat un interes aparte față de cărțile scrise de Grigore Crigan, având loc un adevărat dialog al generațiilor la Catedra de Filologie Română și Clasică.

                                                                                                                            BucPress


Comentarii