Ziua Internaţională a Pământului la școala din Bahrineşti.



     Datorită formei sferice a planetei noastre, imaginar fiecare localitate se poate simţi centrul ei. Prin urmare, de acţiunea fiecărui cetăţean depinde viitorul verde al casei noastre comune - planeta Pământ. Această idee este altoită la elevi încă din şcoală, obişnuindu-i să păstreze bogăţiile naturale, mediul înconjurător.
Luni, 20 martie, a fost marcată Ziua internaţională a Pământului. Cu acest prilej, la Şcoala medie din satul Băhrineşti, raionul Hliboca, a fost organizată o manifestare ternatică, care s-a încheiat cu plantarea pe teritoriul şcolii a pomilor şi arbuştilor. Alături de elevi şi pedagogi a lucrat cu ardoare şi directorul acestei instituţii, domnul Mihail Acatrini.
-Am plantat 20 de copaci şi mai mulţi arbuşti. Iar la finele acestei săptămâni vom planta 100 de mesteceni pe marginea drumului central ce duce spre Băhrineşti, a precizat domnul director.
Sădirea unui copac pare un lucru obişnuit, numai pedagogii şi filosofii văd în aceasta ceva important şi pentru copilul ce-l plantează, şi pentru mediul în care acesta trăieşte.

Vasile CARLAȘCIUC
Libertatea Cuvântului - Nr.12(720) - 23 martie 2017.










Comentarii