COMEMORAREA JERTFELOR MASACRULUI DE LA LUNCA PRUTULUI ÎN INCINTA SOCIETĂȚII ,,GOLGOTA,, DIN CERNĂUȚI
CEI MORȚI CONTINUĂ SĂ TRĂIASCĂ ȘI PE PĂMÂNT, ÎN AMINTIREA CELOR VII, PRIN FAPTELE LOR BUNE - SPUNEA POETUL TRAIAN DORZ... ACESTE CUVINTE AU FOST CONFIRMATE DE SOCIETATEA “GOLGOTA,, DIN CERNĂUȚI PE DATA DE 5 FEBRUARIE 2017 PRIN ORGANIZAREA UNEI CONFERINȚE PE TEMA ,, MASACRUL DE LA LUNCA PRUTULUI - O TRAGEDIE SÂNGEROASĂ A ROMÂNILOR DIN NORDUL BUCOVINEI ȘI ȚIUNUTUL HERȚA! ‟S-A VORBIT MULT ȘI CONSTRUCTIV S-AU FĂCUT CUNOSCUTE ȘI UNELE DATE NOI DESPRE MASACRELE ATÂT DE LA LUNCA PRUTULUI, CÂT ȘI DE LA FÂNTÂNA ALBĂ.
S-AU ÎNĂLȚAT RUGĂCIUNI ÎNTRU POMENIREA CELOR CE ȘI-AU SACRIFICIAT VIAȚA DIN DRAGOSTEA DE ȚARĂ ȘI NEAM, S-AU CÂNTAT CÂNTECE PATRIOTICE.
LUMÂNĂRILE APRINSE AU LUMINAT SIMBOLIC CALEA TRAGICĂ ȘI ULTIMA DIN VIAȚĂ A CELOR CE ȘI-AU GĂSIT ODIHNA VEȘNICĂ PE MALUL PRUTULUI ÎN ACEA GEROASĂ NOAPTE DE 6 SPRE 7 FEBRUARIE 1941. LA MANIFESTARE AU FOST PREZENȚI OASPEȚI DIN ROMÂNIA ȘI DIN REGIUNE. AM FOST ONORAȚI CU PREZENȚA D-NULUI EDMOND NEAGOE, CONSUL AL CONSULATULUI ROMÂNIEI LA CERNĂUȚI. S-A ÎNCHEIAT COMEMORAREA, AȘA CUM SE CUVINE LA CREȘTINI, CU O MASĂ DE POMENIRE. SĂ NU UITĂM TRECUTUL ȘI SĂ FACEM TOT POSIBILUL CA AȘA TRAGEDII UMANE SĂ NU SE REPETE
                                                                                                                                                Vasile Rauț
Comentarii