joi, 16 februarie 2017

COMEMORAREA JERTFELOR MASACRULUI DE LA LUNCA PRUTULUI ÎN INCINTA SOCIETĂȚII ,,GOLGOTA,, DIN CERNĂUȚI
CEI MORȚI CONTINUĂ SĂ TRĂIASCĂ ȘI PE PĂMÂNT, ÎN AMINTIREA CELOR VII, PRIN FAPTELE LOR BUNE - SPUNEA POETUL TRAIAN DORZ... ACESTE CUVINTE AU FOST CONFIRMATE DE SOCIETATEA “GOLGOTA,, DIN CERNĂUȚI PE DATA DE 5 FEBRUARIE 2017 PRIN ORGANIZAREA UNEI CONFERINȚE PE TEMA ,, MASACRUL DE LA LUNCA PRUTULUI - O TRAGEDIE SÂNGEROASĂ A ROMÂNILOR DIN NORDUL BUCOVINEI ȘI ȚIUNUTUL HERȚA! ‟S-A VORBIT MULT ȘI CONSTRUCTIV S-AU FĂCUT CUNOSCUTE ȘI UNELE DATE NOI DESPRE MASACRELE ATÂT DE LA LUNCA PRUTULUI, CÂT ȘI DE LA FÂNTÂNA ALBĂ.
S-AU ÎNĂLȚAT RUGĂCIUNI ÎNTRU POMENIREA CELOR CE ȘI-AU SACRIFICIAT VIAȚA DIN DRAGOSTEA DE ȚARĂ ȘI NEAM, S-AU CÂNTAT CÂNTECE PATRIOTICE.
LUMÂNĂRILE APRINSE AU LUMINAT SIMBOLIC CALEA TRAGICĂ ȘI ULTIMA DIN VIAȚĂ A CELOR CE ȘI-AU GĂSIT ODIHNA VEȘNICĂ PE MALUL PRUTULUI ÎN ACEA GEROASĂ NOAPTE DE 6 SPRE 7 FEBRUARIE 1941. LA MANIFESTARE AU FOST PREZENȚI OASPEȚI DIN ROMÂNIA ȘI DIN REGIUNE. AM FOST ONORAȚI CU PREZENȚA D-NULUI EDMOND NEAGOE, CONSUL AL CONSULATULUI ROMÂNIEI LA CERNĂUȚI. S-A ÎNCHEIAT COMEMORAREA, AȘA CUM SE CUVINE LA CREȘTINI, CU O MASĂ DE POMENIRE. SĂ NU UITĂM TRECUTUL ȘI SĂ FACEM TOT POSIBILUL CA AȘA TRAGEDII UMANE SĂ NU SE REPETE
                                                                                                                                                Vasile Rauț
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu